Aromaterapija

Sve radionice i tečajevi u organizaciji Holističkog Studija Phyto Formula održavaju se u terminima koji se dogovore s polaznicima, a povremeno se termini objavljuju i na Facebooku te Instagram profilu Phyto Formule. Dodatne informacije i prijave na: info@phyto-formula.hr ili na broj telefona: 099 2046 042.

Uz standardnu ponudu povremeno su u ponudi razne tematske radionice prilagođene vašim potrebama, godišnjem dobu i sl. Moguća je i organizacija rođendanskih radionica prema vašim željama.

Svaki polaznik dobiva pisani materijal, izrađene pripravke (kod radionica koje idu u živo) te potvrdu o uspješno završenoj radionici ili tečaju.

Mjesto održavanja radionica: Ilovnjak 11, Velika Gorica

Posebna pogodnost za polaznike radionica: svi polaznici ostvaruju 15% popusta na sirovine u Kemig4U (maloprodaja i webshop).

 

RADIONICE

 1. AROMATERAPIJA U MOM DOMU

Koristite eterična ulja, uglavnom u difuzoru ili aroma lampici, ali ste u stvari početnik i ne znate kako biste ih izmiješali te koja je namjena i terapeutsko djelovanje pojedinih eteričnih ulja? Ova je radionica namijenjena upravo vama.

Eterična ulja, osim što lijepo mirišu, mogu vam biti sjajna podrška u izazovima svakodnevnog života – možete ih koristiti za opuštanje, bolju koncentraciju i razbuđivanje, poboljšanje raspoloženja; za masažu, njegu tijela, ali i za prevenciju i tretiranje određenih tegoba. Ona vam mogu pomoći da sačuvate i unaprijedite svoje zdravlje. Da bi vam aromaterapija postala dobar suputnik potrebno je koristiti eterična ulja određene kvalitete, na ispravan način te u odgovarajućim dozama.

Na ovoj ćete radionici naučiti koristiti 10 eteričnih ulja za razne namjene (od osnovne njege pa sve do rješavanja nekih uobičajenih tegoba). Saznat ćete koja biste eterična ulja uvijek trebali imati u vašoj kućnoj ljekarni, a izradit ćemo i nekoliko pripravaka – kupku ili šumeće kuglice za kupanje, roll – on za opuštanje ili bolju koncentraciju i balzam (melem) prema vašim željama.

Trajanje: 4 sata
Cijena: 59,73 EUR/450 kn

 

 TEČAJEVI

 1. LJEKOVITO BILJE I ETERIČNA ULJA U KUĆNOJ LJEKARNI

„Za svaku bolest postoji travka“ Maurice Messegue

Ljekovito bilje ponovo ima značajniju ulogu u prevenciji, ali i liječenju lakših oblika bolesti. Od ljekovitog se bilja izrađuju pripravci koji u odnosu na sintetske lijekove obično imaju manje neželjenih reakcija. Fitoterapija nije alternativa današnjoj prirodoslovno usmjerenoj medicini već dio nje koji ispunjava prazninu i nudi dodatne mogućnosti pri liječenju i sprječavanju akutnih i kroničnih bolesti te očuvanju vitalnosti.

Nakon ove edukacije znat ćete samostalno prepoznati i ubrati, pravilno posušiti i pohraniti ljekovite biljke. Naučit ćete i kako ih uklopiti u svakodnevni život te kako od njih napraviti biljne pripravke (čajeve, tinkture, sirupe, meleme, macerate, terapeutske kupke, obloge, medove i druge pripravke) za tretiranje najčešćih zdravstvenih tegoba dišnog, probavnog, reproduktivnog, mokraćnog, mišićno koštanog i živčanog sustava te kože. Osim ljekovitog bilja obradit ćemo i dvadesetak eteričnih ulja koja mogu biti vrlo učinkovita podrška ljekovitim biljkama.

TEME KOJE SE OBRAĐUJU:

 1. Povijest i temelji fito(aroma)terapije
 2. Osnove botanike
 3. Aktivne komponente i djelovanje biljaka
 4. Vrste biljnih ekstrakata
 5. Branje, sušenje i pohranjivanje ljekovitog bilja – preporuke
 6. Osnove anatomije ljudskog tijela
 7. Najčešće tegobe pojedinih organskih sustava i kako ih tretirati primjenom ljekovitog bilja i eteričnih ulja
 8. Sigurna primjena eteričnih ulja – opće preporuke
 9. Primjena eteričnih ulja i ljekovitog bilja kod djece i starijih osoba
 10. Primjena eteričnih ulja i ljekovitog bilja kod trudnica
 11. Pojedine ljekovite biljke – karakteristike i primjena
 12. Pojedina eterična ulja – karakteristike i primjena
 13. Hidrolati i bazna ulja

PRAKTIČNI DIO:

 1. Tinkture, macerati i glicerolni ekstrakti
 2. Sirupi
 3. Medovi s ljekovitim biljem
 4. Melemi, balzami i ulja
 5. Oblozi i terapeutske kupke
 6. Branje, sušenje i pohranjivanje ljekovitog bilja
 7. Kreiranje čajnih mješavina
 8. Gelovi, kreme i losioni s terapeutskim djelovanjem

Napomena: tečaj se obično održava vikendom (termini se dogovaraju s polaznicima).

Nakon završene edukacije, svaka polaznica/polaznik dobiva certifikat kojim se potvrđuje sudjelovanju na tečaju.

U cijenu tečaja uključen je edukativni materijal te pripravci izrađeni prilikom svakog susreta. Tečaj je kombinacija edukacije u našem studiju i samostalnog rada kod kuće.

U sklopu tečaja organizira se i terenska nastava. Prijevoz do lokacije na kojoj se održava nije uključen u cijenu tečaja.

Trajanje: 80-100 sati

Cijena: 703,4 EUR/5300 kn*

*Mogućnost plaćanja u ratama