RADIONICE I TEČAJEVI

Sve radionice i tečajevi u organizaciji Holističkog Studija Phyto Formula održavaju se u terminima koji se dogovore s polaznicima, a povremeno se termini objavljuju i na Facebooku te Instagram profilu Phyto Formule. Dodatne informacije i prijave na: info@phyto-formula.hr ili na broj telefona: 099 2046 042.

Uz standardnu ponudu povremeno su u ponudi razne tematske radionice prilagođene vašim potrebama, godišnjem dobu i sl. Moguća je i organizacija rođendanskih radionica prema vašim željama.

Svaki polaznik dobiva pisani materijal, izrađene pripravke (kod radionica koje idu u živo) te potvrdu o uspješno završenoj radionici ili tečaju.

Mjesto održavanja radionica: Ilovnjak 11, Velika Gorica

Posebna pogodnost za polaznike radionica: svi polaznici ostvaruju 15% popusta na sirovine u Kemig4U (maloprodaja i webshop).

 

PRIRODNA KOZMETIKA

Škola prirodne kozmetike i tematske radionice u ponudi Phyto Formule najcjelovitiji su i najopsežniji edukativni programi dostupni na području Hrvatske.

 

RADIONICE

1. MOJA KUĆNA BEAUTY OAZA 

Želja vam je naučiti samostalno kreirati prirodne pripravke za njegu vaše kože i kože vaših ukućana, a ne znate od kud biste krenuli? Ova je radionica namijenjena upravo vama.

Na ovoj ćete radionici, koristeći prirodne sirovine, naučiti kreirati osnovne pripravke za njegu lica i tijela: micelarni losion za čišćenje lica, tonik, ulje za njegu lica, hidratantnu kremu za lice, stik za usne, masku za lice, balzam za njegu područja oko očiju, kupku i ulje za njegu tijela.

Trajanje: 5 sati
Cijena: 79,63 EUR/600
 kn

2. ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE

Zaljubljeni ste u prirodnu kozmetiku? Izrađujete samostalno neke pripravke, ali želite naučiti više i možda krenuti s proizvodnjom malih serija prirodne kozmetike? Niste sigurni koje sirovine smijete, a koje ne biste trebali koristiti u prirodnoj kozmetici?

Na ovoj ćete radionici naučiti što je prava prirodna kozmetika, a što je pseudo-prirodna kozmetika i ono što je najbitnije – naučit ćete ih razlikovati. Upoznat ćete se sa sirovinama dozvoljenim za proizvodnju prirodne kozmetike. Dobit ćete i osnovne informacije o certifikatima za prirodnu kozmetiku, a saznat ćete što vam je potrebno od opreme da biste počeli sa samostalnom izradom prirodne kozmetike. Naučit ćete čitati deklaracije i ispisati/kreirati kozmetičku formulu, a izradit ćete i svoj prvi pripravak.

Po završetku ove radionice imat ćete jasniju sliku o tome želite li prirodnu kozmetiku izrađivati za vlastite potrebe ili ćete se ipak upustiti u mikropoduzetničke vode.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 46,45 EUR/350
 kn

Napomena: ova je radionica dio škole prirodne kozmetike. U slučaju da želite upisati program „Škola izrade prirodne kozmetike – kreator prirodne kozmetike“, maksimalno 12 mjeseci nakon održane radionice, kotizacija će biti umanjena za iznos kotizacije ove radionice.

 

TEČAJEVI

 1. ŠKOLA IZRADE PRIRODNE KOZMETIKE – KREATOR PRIRODNE KOZMETIKE

Postanite kreator prirodne kozmetike. Naučite samostalno (bez pomoći gotovih recepata) izrađivati učinkovite prirodne, organske i netoksične proizvode prilagođene pojedinom stanju kože. Osmislite sami svoje rituale njege i kreirajte unikatne pripravke koji mogu biti predivan poklon vašoj prijateljici, mami, suprugu, …

Razmišljate li o budućoj prodaji i registraciji svojih proizvoda, znanje koje ćete steći na ovoj radionici odličan je temelj za razvoj vještina formuliranja prirodnih kozmetičkih proizvoda. Da biste nakon ove radionice tržištu ponudili doista kvalitetne proizvode, morat ćete se malo poigrati kombinirajući široku paletu prirodnih sirovina u raznim omjerima, a što ćete više pripravaka napraviti to ćete biti bliže željenom cilju.

Teme koje se obrađuju:

 • Definicija/razlike prirodne i organske kozmetike
 • Prednosti prirodne kozmetike te mogući certifikati
 • Kako čitati deklaracije?
 • Vrste prirodnih proizvoda i njihova primjena
 • Oprema – što vam je potrebno za izradu prirodne kozmetike, liste dobavljača i preporuke što nabaviti
 • Sastojci u prirodnoj kozmetici i kvaliteta (eterična i bazna ulja, maslaci, macerati, tinkture, glicerolni ekstrakti, CO2 ekstrakti, voskovi i pseudovoskovi, emulgatori, antioksidansi, prirodni konzervansi, eterična ulja, prirodni mirisi, gline, stabilizatori emulzije, itd.)
 • Temelji aromaterapije (eterična ulja u njezi kože; dermalni limiti/potencijalni alergeni)
 • Higijena i sigurnost pri rukovanju sirovinama, izradi, pohranjivanju i čuvanju pripravaka.
 • Građa kože
 • Kako prepoznati i tretirati određeno stanje kože
 • Kako kreirati formulu kozmetičkog proizvoda
 • Samostalna izrada receptura za pripremu željenih pripravaka
 • Što je pH i kako ga korigirati

Praktični dio:

 • PROIZVODI ZA ČIŠĆENJE LICA – Micelarni losion za čišćenje lica, Balzam za čišćenje lica, Dvofazni losion, Pjena za pranje lica, Uljni gel-mlijeko za čišćenje lica
 • TONICI – Tonik za lice; Maglica za njegu tijela
 • MASKE – Maska za lice od gline s ljekovitim biljem i gel maska; Pakung za tijelo s algama
 • PILINZI – Piling za tijelo – više opcija; Piling za lice – više opcija
 • SERUMI ZA LICE – Hidratantni, uljni i čvrsti
 • GEL – za njegu lica ili tijela
 • PRANJE I ČIŠĆENJE TIJELA – Kupka za tijelo; Gel ili krema za tuširanje; Sol za kupanje
 • NJEGA USANA – Stik/Balzam za njegu usana
 • BALZAMI ZA LICE – Balzam za njegu područja oko očiju
 • BALZAMI ZA TIJELO – Balzam za sunčanje
 • EMULZIJA (KREMA) U TOPLOJ PRIPRAVI  – Krema za lice, Losion za njegu tijela
 • EMULZIJA (KREMA) U HLADNOJ PRIPRAVI – Lanolinska krema za njegu stopala, Mlijeko za čišćenje lica
 • MASLACI ZA TIJELO – Pjenasti maslac za tijelo
 • ULJA ZA NJEGU LICA I TIJELA – Ulje za nokte
 • DEZODORANSI  – Deo stik, Deo roll on
 • NJEGA PRILAGOĐENA ODREĐENIM STANJIMA – trudnoća, dojenje; njega beba i male djece
 • OSTALO – Par proizvoda prema željama polaznika – praktična primjena stečenog znanja
 • TINKTURE, MACERATI I GLICEROLNI EKSTRAKTI – izbor biljnog materijala i odgovarajućeg otapala, priprema i primjena u kozmetici

Nakon završenog tečaja, svaka polaznica/polaznik dobiva certifikat kojim se potvrđuje sudjelovanju na tečaju.

Trajanje: 120-150 sati 

Opcije:

On line – svaka polaznica dobiva edukativni materijal te zadatke za praktičnu izradu pripravaka na mail.

Cijena: 822,9 EUR/ 6200 kn*

Live – ovaj tip edukacije kombinacija je edukacije u našem studiju (termini u dogovoru s polaznicama) sa samostalnim radom kod kuće. Svaka polaznica dobiva edukativni materijal te pripravke izrađene prilikom svakog susreta.

Cijena: 955,6 EUR/7200 kn*

*Mogućnost plaćanja u ratama.

 

AROMATERAPIJA

 

RADIONICE

 1. AROMATERAPIJA U MOM DOMU

Koristite eterična ulja, uglavnom u difuzoru ili aroma lampici, ali ste u stvari početnik i ne znate kako biste ih izmiješali te koja je namjena i terapeutsko djelovanje pojedinih eteričnih ulja? Ova je radionica namijenjena upravo vama.

Eterična ulja, osim što lijepo mirišu, mogu vam biti sjajna podrška u izazovima svakodnevnog života – možete ih koristiti za opuštanje, bolju koncentraciju i razbuđivanje, poboljšanje raspoloženja; za masažu, njegu tijela, ali i za prevenciju i tretiranje određenih tegoba. Ona vam mogu pomoći da sačuvate i unaprijedite svoje zdravlje. Da bi vam aromaterapija postala dobar suputnik potrebno je koristiti eterična ulja određene kvalitete, na ispravan način te u odgovarajućim dozama.

Na ovoj ćete radionici naučiti koristiti 10 eteričnih ulja za razne namjene (od osnovne njege pa sve do rješavanja nekih uobičajenih tegoba). Saznat ćete koja biste eterična ulja uvijek trebali imati u vašoj kućnoj ljekarni, a izradit ćemo i nekoliko pripravaka – kupku ili šumeće kuglice za kupanje, roll – on za opuštanje ili bolju koncentraciju i balzam (melem) prema vašim željama.

Trajanje: 4 sata
Cijena: 59,73 EUR/450 kn

 

TEČAJEVI

 1. LJEKOVITO BILJE I ETERIČNA ULJA U KUĆNOJ LJEKARNI

„Za svaku bolest postoji travka“ Maurice Messegue

Ljekovito bilje ponovo ima značajniju ulogu u prevenciji, ali i liječenju lakših oblika bolesti. Od ljekovitog se bilja izrađuju pripravci koji u odnosu na sintetske lijekove obično imaju manje neželjenih reakcija. Fitoterapija nije alternativa današnjoj prirodoslovno usmjerenoj medicini već dio nje koji ispunjava prazninu i nudi dodatne mogućnosti pri liječenju i sprječavanju akutnih i kroničnih bolesti te očuvanju vitalnosti.

Nakon ove edukacije znat ćete samostalno prepoznati i ubrati, pravilno posušiti i pohraniti ljekovite biljke. Naučit ćete i kako ih uklopiti u svakodnevni život te kako od njih napraviti biljne pripravke (čajeve, tinkture, sirupe, meleme, macerate, terapeutske kupke, obloge, medove i druge pripravke) za tretiranje najčešćih zdravstvenih tegoba dišnog, probavnog, reproduktivnog, mokraćnog, mišićno koštanog i živčanog sustava te kože. Osim ljekovitog bilja obradit ćemo i dvadesetak eteričnih ulja koja mogu biti vrlo učinkovita podrška ljekovitim biljkama.

TEME KOJE SE OBRAĐUJU:

 1. Povijest i temelji fito(aroma)terapije
 2. Osnove botanike
 3. Aktivne komponente i djelovanje biljaka
 4. Vrste biljnih ekstrakata
 5. Branje, sušenje i pohranjivanje ljekovitog bilja – preporuke
 6. Osnove anatomije ljudskog tijela
 7. Najčešće tegobe pojedinih organskih sustava i kako ih tretirati primjenom ljekovitog bilja i eteričnih ulja
 8. Sigurna primjena eteričnih ulja – opće preporuke
 9. Primjena eteričnih ulja i ljekovitog bilja kod djece i starijih osoba
 10. Primjena eteričnih ulja i ljekovitog bilja kod trudnica
 11. Pojedine ljekovite biljke – karakteristike i primjena
 12. Pojedina eterična ulja – karakteristike i primjena
 13. Hidrolati i bazna ulja

PRAKTIČNI DIO:

 1. Tinkture, macerati i glicerolni ekstrakti
 2. Sirupi
 3. Medovi s ljekovitim biljem
 4. Melemi, balzami i ulja
 5. Oblozi i terapeutske kupke
 6. Branje, sušenje i pohranjivanje ljekovitog bilja
 7. Kreiranje čajnih mješavina
 8. Gelovi, kreme i losioni s terapeutskim djelovanjem

Napomena: tečaj se obično održava vikendom (termini se dogovaraju s polaznicima).

Nakon završene edukacije, svaka polaznica/polaznik dobiva certifikat kojim se potvrđuje sudjelovanju na tečaju.

U cijenu tečaja uključen je edukativni materijal te pripravci izrađeni prilikom svakog susreta. Tečaj je kombinacija edukacije u našem studiju i samostalnog rada kod kuće.

U sklopu tečaja organizira se i terenska nastava. Prijevoz do lokacije na kojoj se održava nije uključen u cijenu tečaja.

Trajanje: 80-100 sati

Cijena: 703,4 EUR/5300 kn*

*Mogućnost plaćanja u ratama

 

FITOTERAPIJA 

 

RADIONICE

 1. AROMATIČNI ELIKSIRI: 2 u 1 – zabava i terapija

Tri su razloga zašto biste trebali naučiti izrađivati eliksire:

 1. Eliksiri su dobrodošla pomoć kod usporene probave, nesanice, prevencije i tretiranja prehlade i gripe, osjećaja hladnoće (zimica) te općenito kod napetog stanja organizma jer opuštaju i ublažavaju stres.
 2. Ovisno o izboru sastojaka, eliksire možete konzumirati i na feštama, druženjima s prijateljima a mogu biti i originalan poklon.
 3. Pri izradi eliksira možete biti doista kreativni – svježe ružine latice, cvjetovi i plod bazge, zeleni orasi, svježe začinsko i ljekovito bilje (paprena metvica, matičnjak, kopar, ružmarin, neven, kamilica, sjeme tonke, kardamom, muškatni orah, kajenski papar,…), borovnice, jagode, maline, nar, trešnje, mahune madagaskarske vanilije; med od bagrema i agruma, agavin sirup, kora limuna i naranče te kemotipizirana eterična ulja iz organskog uzgoja, hidrolati (neroli, bijela ruža, borovica, anis, cimetovac kora, paprena metvica, matičnjak…) i votka, samo su dio sastojaka koje međusobno možete kombinirati.

Tijekom radionice napravit ćete dva različita ELIKSIRA (jedan pripremiti a drugi dovršiti), a jedan ćete i degustirati.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 59,73 EUR/450 kn

 1. MACERATI (ULJNI EKSTRAKTI) – PRIPREMA I PRIMJENA U PRIRODNOJ KOZMETICI

Treba li pri izradi macerata koristiti svježi ili suhi biljni materijal, koje bazno ulje odabrati i u kojoj koncentraciji, držati na suncu ili ne, koliko dugo macerirati, kako kombinacijom otapala dobiti vrlo kvalitetan ekstrakt – samo su neka od pitanja s kojima ćete se susresti. Želite li naučiti kako se rade kvalitetni, terapeutski učinkoviti macerati, te kako ih primijeniti u izradi prirodne kozmetike i terapeutskih melema, dođite na ovu radionicu.

Na radionici ćemo praktično izraditi:

 • Macerat dobiven korištenjem dva otapala (ovakav macerat sigurno još niste imali priliku koristiti)
 • Tradicionalni macerat ljekovitog bilja
 • Terapeutski melem prema vašim željama
 • Pripravak iznenađenja

Recept kako napraviti macerat od ljekovitog bilja možete naći na internetu no puno je krivih informacija pa, ako već niste naučili na vlastitim greškama, nećete znati koje su od navedenih informacija točne. Na žalost, često se događa da vam zbog krivih informacija propadne cijeli pripravak i skupe sirovine a macerat (iako to ne mora biti vidljivo) kontaminiran mikroorganizmima.

Trajanje: 3,5 sata
Cijena: 53,09 EUR/400
 kn

 

TEČAJEVI

 1. LJEKOVITO BILJE I ETERIČNA ULJA U KUĆNOJ LJEKARNI

„Za svaku bolest postoji travka“ Maurice Messegue

Ljekovito bilje ponovo ima značajniju ulogu u prevenciji ali i liječenju lakših oblika bolesti. Od ljekovitog se bilja izrađuju pripravci koji u odnosu na sintetske lijekove obično imaju manje neželjenih reakcija. Fitoterapija nije alternativa današnjoj prirodoslovno usmjerenoj medicini već dio nje koji ispunjava prazninu i nudi dodatne mogućnosti pri liječenju i sprječavanju akutnih i kroničnih bolesti te očuvanju vitalnosti.

Nakon ove edukacije znat ćete samostalno prepoznati i ubrati, pravilno posušiti i pohraniti ljekovite biljke. Naučit ćete i kako ih uklopiti u svakodnevni život te kako od njih napraviti biljne pripravke (čajeve, tinkture, sirupe, meleme, macerate, terapeutske kupke, obloge, medove i druge pripravke) za tretiranje najčešćih zdravstvenih tegoba dišnog, probavnog, reproduktivnog, mokraćnog, mišićno koštanog i živčanog sustava te kože. Osim ljekovitog bilja obradit ćemo i dvadesetak eteričnih ulja koja mogu biti vrlo učinkovita podrška ljekovitim biljkama.

TEME KOJE SE OBRAĐUJU:

 1. Povijest i temelji fito(aroma)terapije
 2. Osnove botanike
 3. Aktivne komponente i djelovanje biljaka
 4. Vrste biljnih ekstrakata
 5. Branje, sušenje i pohranjivanje ljekovitog bilja – preporuke
 6. Osnove anatomije ljudskog tijela
 7. Najčešće tegobe pojedinih organskih sustava i kako ih tretirati primjenom ljekovitog bilja i eteričnih ulja
 8. Sigurna primjena eteričnih ulja – opće preporuke
 9. Primjena eteričnih ulja i ljekovitog bilja kod djece i starijih osoba
 10. Primjena eteričnih ulja i ljekovitog bilja kod trudnica
 11. Pojedine ljekovite biljke – karakteristike i primjena
 12. Pojedina eterična ulja – karakteristike i primjena
 13. Hidrolati i bazna ulja

PRAKTIČNI DIO:

 1. Tinkture, macerati i glicerolni ekstrakti
 2. Sirupi
 3. Medovi s ljekovitim biljem
 4. Melemi, balzami i ulja
 5. Oblozi i terapeutske kupke
 6. Branje, sušenje i pohranjivanje ljekovitog bilja
 7. Kreiranje čajnih mješavina
 8. Gelovi, kreme i losioni s terapeutskim djelovanjem

Napomena: tečaj se obično održava vikendom (termini se dogovaraju s polaznicima).

Nakon završene edukacije, svaka polaznica/polaznik dobiva certifikat kojim se potvrđuje sudjelovanju na tečaju.

U cijenu tečaja uključen je edukativni materijal te pripravci izrađeni prilikom svakog susreta. Tečaj je kombinacija edukacije u našem studiju i samostalnog rada kod kuće.

U sklopu tečaja organizira se i terenska nastava. Prijevoz do lokacije na kojoj se održava nije uključen u cijenu tečaja.

Trajanje: 80-100 sati

Cijena: 703,4 EUR/5300 kn*

*Mogućnost plaćanja u ratama