Fitoterapija

Sve radionice  u organizaciji Holističkog Studija Phyto Formula održavaju se u terminima koji se dogovore s polaznicima, a povremeno se termini objavljuju i na Facebooku te Instagram profilu Phyto Formule. Dodatne informacije i prijave na: info@phyto-formula.hr ili na broj telefona: 099 2046 042.

Mjesto održavanja radionica: Ilovnjak 11, Velika Gorica

Posebna pogodnost za polaznike radionica: svi polaznici ostvaruju 15% popusta na sirovine u Kemig4U (maloprodaja i webshop).

 

RADIONICE

1. AROMATIČNI ELIXIRI: 2 u 1 – zabava i terapija

3 su razloga zašto biste trebali naučiti izrađivati eliksire:

1. Eliksiri su dobrodošla pomoć kod usporene probave, nesanice, prevencije i tretiranja prehlade i gripe, osjećaja hladnoće (zimica) te općenito kod napetog stanja organizma jer opuštaju i ublažavaju stres.

2. Ovisno o izboru sastojaka, eliksire možete konzumirati i na feštama, druženjima s prijateljima a mogu biti i originalan poklon.

3. Pri izradi eliksira možete biti doista kreativni – svježe ružine latice, cvjetovi i plod bazge, zeleni orasi, svježe začinsko i ljekovito bilje (paprena metvica, matičnjak, kopar, ružmarin, neven, kamilica, sjeme tonke, kardamom, muškatni orah, kajenski papar,…), borovnice, jagode, maline, nar, trešnje, mahune madagaskarske vanilije; med od bagrema i agruma, agavin sirup, kora limuna i naranče te kemotipizirana eterična ulja iz organskog uzgoja, hidrolati (neroli, bijela ruža, borovica, anis, cimetovac kora, paprena metvica, matičnjak…) i votka, samo su dio sastojaka koje međusobno možete kombinirati.

Tijekom radionice napravit ćete dva različita ELIKSIRA (jedan pripremiti a drugi dovršiti), a jedan ćete i degustirati.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 450 kn

 

2. TINKTURE, MACERATI I GLICEROLNI EKSTRAKTI – PRIPREMA I PRIMJENA U PRIRODNOJ KOZMETICI*

Treba li pri izradi biljnih ekstrakata koristiti svježi ili suhi biljni materijal, koje otapalo odabrati i u kojoj koncentraciji, držati na suncu ili ne, koliko dugo macerirati, kako kombinacijom otapala dobiti vrlo kvalitetan ekstrakt – samo su neka od pitanja s kojima ćete se susresti. Želite li naučiti kako se rade kvalitetne tinkture, macerati i glicerolni ekstrakti, koje biljke koristiti te kako ih primijeniti u izradi prirodne kozmetike, dođite na ovu radionicu.

Pažljivim kombiniranjem ekstrakata ljekovitog bilja obogatit ćete vašu kozmetiku, kreirati originalne pripravke i povećati njihovu učinkovitost. Terapeutska svojstva navedenih ekstrakata potiču od aktivnih sastojaka koji se otapaju u određenom mediju (otapalu). Da biste dobili maksimum iz neke biljke, vrlo je važno znati odabrati odgovarajuće otapalo.

Recept kako napraviti tinkturu, macerat i glicerolni ekstrakt ljekovitog bilja možete naći na internetu no puno je krivih informacija pa, ako već niste naučili na vlastitim greškama, nećete znati koje su od navedenih informacija točne. Na žalost, često se događa da vam zbog krivih informacija propadne cijeli pripravak i skupe sirovine.

Trajanje: 3,5 – 4 sata
Cijena: 350
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike