RADIONICE I SEMINARI

PRIRODNA KOZMETIKA

Škola prirodne kozmetike i tematske radionice u ponudi Phyto Formule najcjelovitiji su i najopsežniji edukativni programi dostupni na području Hrvatske.

Sve radionice  u organizaciji Holističkog Studija Phyto Formula održavaju se u terminima koji se dogovore s polaznicima, a povremeno se termini objavljuju i na Facebooku te Instagram profilu Phyto Formule. Dodatne informacije i prijave na: info@phyto-formula.hr ili na broj telefona: 099 2046 042.

Mjesto održavanja radionica: Ilovnjak 11, Velika Gorica

Posebna pogodnost za polaznike radionica: svi polaznici ostvaruju 15% popusta na sirovine u Kemig4U (maloprodaja i webshop).

 

RADIONICE

 1. MOJA KUĆNA BEAUTY OAZA

Želja vam je naučiti samostalno kreirati prirodne pripravke za njegu vaše kože i kože vaših ukućana, a ne znate od kud biste krenuli? Ova je radionica namijenjena upravo vama.

Na ovoj ćete radionici, koristeći prirodne sirovine, naučiti kreirati osnovne pripravke za njegu lica i tijela: micelarni losion za čišćenje lica, tonik, ulje za njegu lica, hidratantnu kremu za lice, stik za usne, masku za lice, balzam za njegu područja oko očiju, kupku i ulje za njegu tijela.

Trajanje: 5 sata
Cijena: 500
 kn

 

 1. ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE*

Zaljubljenik ste u prirodnu kozmetiku? Izrađujete samostalno neke pripravke, ali želite naučiti više i možda krenuti s proizvodnjom malih serija prirodne kozmetike? Niste sigurni koje sirovine smijete, a koje ne biste trebali koristiti u prirodnoj kozmetici?

Na ovoj ćete radionici naučiti što je prava prirodna kozmetika, a što je pseudo-prirodna kozmetika i ono što je najbitnije – naučit ćete ih razlikovati. Upoznat ćete se sa sirovinama dozvoljenim za proizvodnju prirodne kozmetike. Dobit ćete i osnovne informacije o certifikatima za prirodnu kozmetiku, a saznat ćete što vam je potrebno od opreme da biste počeli sa samostalnom izradom prirodne kozmetike. Naučit ćete čitati deklaracije i ispisati/kreirati kozmetičku formulu, a izradit ćete i svoj prvi pripravak.

Po završetku ove radionice imat ćete jasniju sliku o tome želite li prirodnu kozmetiku izrađivati za vlastite potrebe ili ćete se ipak upustiti u mikropoduzetničke vode.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 350
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. PRIMJENA ETERIČNIH ULJA U KOZMETICI – KVALITETA, SIGURNE DOZE I DERMALNI LIMITI*

Eterična ulja imaju niz terapeutskih svojstava, ali budući da su koncentrati koji bi mogli oštetiti i nadražiti kožu, a neki sadrže i potencijalne alergene ili pak kancerogene sastojke, treba ih pažljivo birati i dozirati. Doze će varirati i ovisno o tome u kakve pripravke stavljate eterična ulja – one koji se ispiru s kože ili pak one koji ostaju na koži. Na ovoj ćete se radionici upoznati s eteričnim uljima koja su izvrsna za njegu kože te balansiranje prirodnih funkcija kože, saznat ćete koji su dermalni limiti za pojedina eterična ulja i naučiti izrađivati mješavine eteričnih ulja u kojima potencijalni alergeni i iritansi neće prelaziti dozvoljene dermalne limite. Također, dobit ćete smjernice kako izmiješati eterična ulja da pripravak u koji ih dodate ima istovremeno terapeutsko djelovanje i ugodan miris.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 350
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. ČIŠĆENJE LICA PRVI JE KORAK DO SAVRŠENE KOŽE 1. dio*

Blistavu kožu i lijep ten, nemoguće je postići bez temeljitog i pravilnog čišćenja lica. Umivanje nije dovoljno. Međutim, vrlo je važno kakvim preparatima čistite kožu lica jer ako nisu dobro osmišljeni mogli bi poremetiti prirodne funkcije kože i izazvati dehidraciju i nadraživanje kože.

Koristeći hidrolate, biljna bazna ulja i maslace, biljne ekstrakte, emulgatore, zgušnjivače i prirodne surfaktante na ovoj ćete radionici naučiti samostalno izrađivati različite tipove pripravaka za čišćenje kože, prilagođene određenom stanju kože: micelarnu vodicu, mlijeko, uljni pripravak za čišćenje lica i dvofazni losion za čišćenje lica.

Kako bi navedeni pripravci bili prikladni za njegu kože i kako ne bi narušili njenu prirodnu zaštitnu funkciju, svim pripravcima provjerit ćete pH i po potrebi ga korigirati korištenjem pH modifikatora koje ćete prethodno sami pripremiti.

Provjera te moguća korekcija pH  radi se za bilo koji proizvod koji sadrži vodu, poput tonika, gela, emulzije, šampona, proizvoda za kupanje i pranje tijela, itd.

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici.

Trajanje: 4 sata
Cijena: 400
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. ČIŠĆENJE LICA PRVI JE KORAK DO SAVRŠENE KOŽE 2.dio*

Blistavu kožu i lijep ten, nemoguće je postići bez temeljitog i pravilnog čišćenja lica. Umivanje nije dovoljno. Međutim, vrlo je važno kakvim preparatima čistite kožu lica. Koristeći hidrolate, biljna bazna ulja i maslace, biljne ekstrakte, emulgatore, zgušnjivače i prirodne surfaktante na ovoj ćete radionici naučiti samostalno izrađivati različite tipove pripravaka za čišćenje kože, prilagođene određenom stanju kože: pjenu za čišćenje lica, 2 tipa balzama i gel za čišćenje lica.

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici. Također, bilo bi korisno da prije pohađanja ove radionice pohađate radionicu „ČIŠĆENJE LICA PRVI JE KORAK DO SAVRŠENE KOŽE 1. dio“ na kojoj ćete uz pripravke naučiti izraditi pH modifikatore i korigirati pH vrijednost pripravka koja je važna za učinkovitost pripravka.

Trajanje: 4 sata
Cijena: 400
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. TONICI, HIDRATANTNI SERUMI I GELOVI ZA NJEGU LICA I TIJELA*

Tonici i gelovi proizvodi su uglavnom na bazi vode, a ovisno o dodanim aktivnim sastojcima mogu postati luksuzni pripravci za njegu kože – maglice i serumi za hidrataciju lica.

Pripravke ovog tipa možemo koristiti i za njegu tijela. U tom je slučaju izbor sastojaka nešto drugačiji, ali im je namjena slična – hidratacija i osvježavanje kože. Dodavanjem pojedinih aktivnih sastojaka možete dobiti učinkovite terapeutske pripravke (npr. za njegu kože nakon sunčanja, nakon uboda insekata i sl.).

Kombiniranjem hidrolata, u vodi topivih biljnih ekstrakata, zgušnjivača, ovlaživača, eteričnih ulja i solubilizatora na ovoj ćete radionici kreirati nekoliko pripravaka: tonik za lice, maglicu za osvježavanje i hidrataciju tijela, hidratantni serum te gel za njegu područja oko očiju.

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici.

Trajanje: 3,5 sata
Cijena: 350
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. BALZAMI, ULJNI GELOVI, STIKOVI I PLOČICE ZA NJEGU LICA I TIJELA

Zbog osjetljivosti kože ili radi zaštite od ekstremnih vremenskih uvjeta, pojedini dijelovi lica i tijela zahtijevaju posebnu njegu i pažnju (usne, područje oko očiju, suha koža tijela). Dodamo li uljima, maslacima ili maceratima voskove u određenoj koncentraciji, dobit ćemo, ovisno o izboru aktivnih sastojaka, balzame ili meleme za njegu lica ili tijela, stikove za usne, deo stikove, masažne pločice ili uljne gelove. Oni štite kožu od dehidracije i vanjskih uvjeta, potiču obnovu kože i intenzivno je njeguju.

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje (nije uvjet za pohađanje) koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici. Također, da biste znali odabrati odgovarajuća eterična ulja koja će pripravcima dati miris i terapeutsko djelovanje, korisno bi bilo pohađati radionicu „PRIMJENA ETERIČNIH ULJA U KOZMETICI – KVALITETA, SIGURNE DOZE I DERMALNI LIMITI“, ali ona nije preduvjet za pohađanje ove radionice.

Trajanje: 3,5 sata
Cijena: 350
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. LUKSUZNI BALZAMI ZA LICE I TIJELO – najbolja njega za suhu i osjetljivu kožu

Imate li suhu i/ili osjetljivu kožu (lice, područje oko očiju, usne) ili je zbog ekstremnih vremenskih uvjeta (hladnoća, ali i toplina, npr. za vrijeme sunčanja) morate zaštititi, balzami su najbolja moguća opcija. Izrađuju se od biljnih ulja, macerata i maslaca, CO2 ekstrakata, biljnih i cvjetnih voskova, pčelinjeg voska i eteričnih ulja. Takvi pripravci mogu sadržavati znatno veću koncentraciju antioksidanata, veću koncentraciju aktivnih sastojaka te, ovisno o dodanim sastojcima osigurati doista luksuznu njegu vašoj koži. Napravit ćete balzam za njegu tijela ili balzam za sunčanje (popularni pekmez). Kreirat ćete i balzam za čišćenje lica/skidanje make-up-a koji ne ostavlja masni trag, balzam za njegu i zaštitu lica i balzam/stik za usne, a dobit ćete i još par recepata koje možete samostalno napraviti kod kuće. Pri izradi ćete, uz već poznate maslace (kakao, shea, mango) koristiti i neke egzotične (kokum, murumuru, i druge).

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje (nije uvjet za pohađanje) koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici. Također, da biste znali odabrati odgovarajuća eterična ulja koja će pripravcima dati miris i terapeutsko djelovanje, korisno bi bilo pohađati radionicu „PRIMJENA ETERIČNIH ULJA U KOZMETICI – KVALITETA, SIGURNE DOZE I DERMALNI LIMITI“, ali ona nije preduvjet za pohađanje ove radionice.

Trajanje: 4 sata
Cijena: 450
 kn

 

 1. MASLACI, ULJNI SERUMI I ULJA ZA LICE I TIJELO

Želite li doista bogatu i luksuznu njegu za vašu kožu, počnite koristiti hladno prešana biljna ulja i maslace koja zbog svog sastava i prisustva antioksidansa i esencijalnih masnih kiselina mijenjaju kožu – na bolje. Prednosti korištenja ovih prirodnih sirovina prepoznali su i neki poznati svjetski brendovi koji učinkovitost svojih pripravaka temelje upravo na hladno prešanim biljnim uljima i maslacima.

Maslace, uljne serume i ulja za lice i tijelo tehnički je najlakše napraviti no tek izbor pojedinih sastojaka pomiješan u odgovarajućim omjerima daje kvalitetan i učinkovit pripravak.

Kombiniranjem biljnih ulja, macerata, maslaca, eteričnih ulja i u masnoj fazi topivih biljnih ekstrakata, na ovoj ćete radionici naučiti izraditi vrhunske pripravke za njegu i masažu lica i tijela: serum za lice, ulje za njegu lica, ulje za sunčanje te pjenasti maslac za njegu tijela.

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje (nije uvjet za pohađanje) koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici.Također, da biste znali odabrati odgovarajuća eterična ulja koja će pripravcima dati miris i terapeutsko djelovanje, korisno bi bilo pohađati radionicu „PRIMJENA ETERIČNIH ULJA U KOZMETICI – KVALITETA, SIGURNE DOZE I DERMALNI LIMITI“, ali ona nije preduvjet za pohađanje ove radionice.

Trajanje: 4 sata
Cijena: 450
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. EMULZIJE I PSEUDOEMULZIJE*

Napravite sami sebi kremu za lice, mlijeko za tijelo ili kremu za ruke.

Emulzije (kreme, losioni, mlijeka) najomiljeniji su, a samim time i najčešće korišteni pripravci za njegu lica i tijela. One su složeni i za izradu najzahtjevniji pripravci za njegu kože. No, trud se svakako isplati jer emulzije su nježne prema koži, a pažljivim odabirom sastojaka (biljna ulja i maslaci, voskovi, cvjetne vodice, emulgatori, prirodni ovlaživači, biljni ekstrakti, eterična ulja, aktivne tvari, …) možete izraditi emulziju koja odgovara baš vašem stanju kože. Na ovoj ćete radionici izraditi:

 • Pseudoemulziju u formi gela
 • Pseudoemulziju s pčelinjim voskom – tzv. hladnu kremu (Cold cream) ili Galenovu kremu
 • Emulziju u hladnoj pripravi – 2 tipa (V/U i U/V)
 • Emulziju u toploj pripravi

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje (nije uvjet za pohađanje) koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici. Također, da biste znali odabrati odgovarajuća eterična ulja koja će pripravcima dati miris i terapeutsko djelovanje, korisno bi bilo pohađati radionicu „PRIMJENA ETERIČNIH ULJA U KOZMETICI – KVALITETA, SIGURNE DOZE I DERMALNI LIMITI“, ali ona nije preduvjet za pohađanje ove radionice.

Trajanje: 8-10 sati (podijeljeno u dva termina)
Cijena: 1000 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. PILINZI I MASKE*

Koža vam je beživotna, sivkastog tena i bez sjaja? Vrijeme je za piling … Imate li pak suhu, dehidriranu i umornu kožu priuštite joj malo dodatne njege – stavite na lice masku. Želite li pak uživati u svojim malim kućnim ritualima njege uklopite korištenje pilinga i maske u vaše tjedne rituale njege.

Piling kože jedan je od pripravaka/tretmana koji s površinskog sloja kože – epidermisa uklanja odumrle stanice kože i važan je dio osobne higijene.

Eliminacijom sloja mrtvih stanica sprječavamo njihovo nagomilavanje na površini, potiče se obnova kože, smanjuje se mogućnost nastanka upalnih procesa na koži i olakšava apsorpcija aktivnih sastojaka iz raznih preparata koje nanosimo na njenu površinu. Ako se redovno i pravilno radi, piling čisti i njeguje kožu i daje joj svježiji izgled, čineći je mekšom i glađom. Izbor sastojaka za izradu pilinga iznimno je važan jer se često krivim odabirom abrazivnih čestica koža nadraži i ošteti. S obzirom na izbor sastojaka i veličinu te finoću čestica koje se koriste pri izradi pilinga razlikujemo pilinge za lice i tijelo.

Nakon pilinga ili nevezano uz piling na kožu lica povremeno je dobro nanijeti masku, bilo radi dubinskog čišćenja ili intenzivnije njege.

Na ovoj ćete radionici naučiti izrađivati:

 • 3 tipa pilinga – losion/peeling za lice te peeling pločica i samoemulgirajući piling za tijelo
 • 2 tipa maski – maska od gline i gel maska

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje (nije uvjet za pohađanje) koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici.

Trajanje: 3,5 – 4 sata
Cijena: 400 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. KUPKE I GELOVI ZA TUŠIRANJE*

Postoji li išta luksuznije od ugodnog vrućeg tuša ili duge mirne kupke? Sigurno ne, osobito ako sadrže nježne prirodne sastojke za čišćenje i njegu kože.

Kupke i gelovi za tuširanje sastavni su dio osobne higijene. Iako su zbog užurbanog načina života gelovi popularniji, ne bismo trebali zanemariti ni kupke koje uz toplu vodu, ovisno o izboru sastojaka, imaju iznimno blagotvorno djelovanje ne samo na kožu već i na naš um, duh i tijelo.

Kupke su izvrsne za opuštanje mišića, stimuliranje živčanog sustava i nježni piling kože. Neke su studije pokazale da osobe koje češće koriste kupke (cijelog tijela ili parcijalne) manje pate od umora, stresa i depresije.

Koji god da od ovih proizvoda koristite, na ovoj ćete radionici kombiniranjem nježnih surfaktanata, biljnih ekstrakata, hidrolata, biljnih ulja i macerata, maslaca i eteričnih ulja, te suhog ljekovitog bilja i drugih sastojaka, naučiti izrađivati: gel za tuširanje, samoemulgirajuću kupku, njegujuće pločice za kupanje, šumeće kuglice za kupanje te suhe kupke.

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje (nije uvjet za pohađanje) koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici. Također, da biste znali odabrati odgovarajuća eterična ulja koja će pripravcima dati miris i terapeutsko djelovanje, korisno bi bilo pohađati radionicu „PRIMJENA ETERIČNIH ULJA U KOZMETICI – KVALITETA, SIGURNE DOZE I DERMALNI LIMITI“, ali ona nije preduvjet za pohađanje ove radionice.

Trajanje: 3,5-4 sata
Cijena: 400 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike.

 

 1. ŠKOLA IZRADE PRIRODNE KOZMETIKE – KREATOR PRIRODNE KOZMETIKE

Postanite kreator prirodne kozmetike. Naučite samostalno (bez pomoći gotovih recepata) izrađivati učinkovite prirodne, organske i netoksične proizvode prilagođene pojedinom stanju kože. Osmislite sami svoje rituale njege i kreirajte unikatne pripravke koji mogu biti predivan poklon vašoj prijateljici, mami, suprugu, …

Razmišljate li o budućoj prodaji i registraciji svojih proizvoda, znanje koje ćete steći na ovoj radionici odličan je temelj za razvoj vještina formuliranja prirodnih kozmetičkih proizvoda. Da biste nakon ove radionice tržištu ponudili doista kvalitetne proizvode, morat ćete se malo poigrati kombinirajući široku paletu prirodnih sirovina u raznim omjerima, a što ćete više pripravaka napraviti to ćete biti bliže željenom cilju.

Teme koje se obrađuju:

 • Definicija/razlike prirodne i organske kozmetike
 • Prednosti prirodne kozmetike te mogući certifikati
 • Kako čitati deklaracije?
 • Vrste prirodnih proizvoda i njihova primjena
 • Oprema – što vam je potrebno za izradu prirodne kozmetike, liste dobavljača i preporuke što nabaviti
 • Sastojci u prirodnoj kozmetici i kvaliteta (eterična i bazna ulja, maslaci, macerati, tinkture, glicerolni ekstrakti, CO2 ekstrakti, voskovi i pseudovoskovi, emulgatori, antioksidansi, prirodni konzervansi, eterična ulja, prirodni mirisi, gline, stabilizatori emulzije, itd.)
 • Temelji aromaterapije (eterična ulja u njezi kože; dermalni limiti/potencijalni alergeni)
 • Higijena i sigurnost pri rukovanju sirovinama, izradi, pohranjivanju i čuvanju pripravaka.
 • Kako prepoznati i tretirati određeno stanje kože
 • Samostalna izrada receptura za pripremu željenih pripravaka
 • Što je pH i kako ga korigirati

Praktični dio:

 • PROIZVODI ZA ČIŠĆENJE LICA – Micelarni losion za čišćenje lica, Balzam za čišćenje lica, Mlijeko za čišćenje lica, Dvofazni losion
 • TONICI – Tonik za lice
 • MASKE – Maska za lice od gline s ljekovitim biljem i gel maska
 • PILINZI – Piling pločica za tijelo, Piling za lice
 • SERUMI ZA LICE – Hidratantni, uljni i čvrsti
 • GEL – za lice ili tijelo
 • PRANJE I ČIŠĆENJE TIJELA – Kupka za tijelo; Gel ili krema za tuširanje
 • NJEGA USANA – Stik/Balzam za njegu usana
 • BALZAMI ZA LICE – Balzam za njegu područja oko očiju
 • BALZAMI ZA TIJELO – Balzam za sunčanje
 • EMULZIJA (KREMA) U TOPLOJ PRIPRAVI  – Krema za lice, Losion za njegu tijela
 • EMULZIJA (KREMA) U HLADNOJ PRIPRAVI – Lanolinska krema za njegu stopala, Mlijeko za čišćenje lica
 • MASLACI ZA TIJELO – Pjenasti maslac za tijelo
 • ULJA ZA NJEGU LICA I TIJELA – Ulje za nokte
 • DEZODORANSI  – Deo stik
 • OSTALO – Par proizvoda prema željama polaznika
 • TINKTURE, MACERATI I GLICEROLNI EKSTRAKTI – izbor biljnog materijala i odgovarajućeg otapala, priprema i primjena

Trajanje: 60 sati – 5 do 8 sati dnevno, obično vikendom  (ili po dogovoru)
Cijena: 4200
 kn 

 

 1. KRUTI SAPUNI (hladni proces)

Sapune različitih oblika, mirisa i boja, izrađene od prirodnih sastojaka, koji ne štete vama ni okolišu, možete napraviti i kod kuće.

Potrebno je izdvojiti samo 45 minuta jednom u tri mjeseca kako bi za iduća tri mjeseca za sebe, svoju obitelj, prijatelje ili poznanike napravili kilogram i pol sapuna. I to ne bilo kakvih sapuna … LUKSUZNIH SAPUNA!

Sapune ćemo izraditi na tradicionalan način, s vodenom otopinom natrijevog hidroksida i biranih biljnih ulja i maslaca, mineralnih pigmenata, ljekovitih i začinskih biljaka, morske ili himalajske soli, eteričnih ulja, prirodnih mirisa i drugih prirodnih dodataka.

Zahvaljujući spoju tradicionalnog načina izrade sapuna i dostupnosti finih prirodnih sirovina ovako dobiveni sapuni postavljaju novi standard u osobnoj higijeni. Spravljanjem unikatnih, ručno izrađenih, sapuna vaša će koža doživjeti preporod – baršunasti trag nakon svakog pranja ruku i tijela … Da. Čisti luksuz …

Trajanje: 4 sata
Cijena: 450
 kn

 

 1. KRUTI ŠAMPONI I REGENERATORI

Sjajna, bujna, čvrsta i njegovana kosa izuzetno je važna za cjelokupni izgled žene i muškarca. No, malo tko se nije susreo s problemom ispadanja kose, nadraženog vlasišta, prhuti ili oštećene kose. Kruti šamponi imaju prednost nad tekućim šamponima jer ne zahtijevaju posebnu ambalažu, ne mogu se proliti i zauzimaju malo prostora, a ovako izgleda računica dodatne vrijednosti ovog proizvoda: 80 g šampona dovoljno je za 40-60 šamponiranja. Na radionici ćete kombiniranjem prirodnih surfaktanata, biljnih prahova i ekstrakata, biljnih ulja, hidrolata i macerata, eteričnih ulja i određenih aktivnih sastojaka naučiti izraditi krute šampone i regeneratore prilagođene stanju vaše kose i vlasišta.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 450
 kn

 

 1. CBD EKSTRAKT INDUSTRIJSKE KONOPLJE – NOVI HIT U KOZMETIČKOJ INDUSTRIJI

CBD (kanabidiol) spada u skupinu kanabinoida a dobiva se iz industrijske konoplje (Cannabis sativa L.). Za razliku od THC-a (tetrahidrokanabinola ) nema psihotropnih svojstava a zbog mnogih terapeutskih svojstava postaje sve popularniji u njezi kože. Pogodan za njegu svih stanja kože – nadražene, suhe, osjetljive, masne i nečiste te zrele kože. Pripravci s većim udjelom CBD-a, koji se nanesu lokalno, ublažavaju bol i potiču obnovu kože te se mogu koristiti i za tretiranje uboda i obnovu oštećene ili nadražene kože.
Na ovoj ćete radionici naučiti koje su razlike između konopljinog ulja i različitih CBD ekstrakata te kako ih kombinirati s eteričnim i baznim uljima te biljnim ekstraktima u izradi pripravaka za njegu kože ili tretiranja tegoba poput upale sinusa, glavobolje; bolova u mišićima, itd.

Napomena: za pohađanje ove radionice poželjno je predznanje (nije uvjet za pohađanje) koje ste možda stekli na prethodnim edukacijama ili ga možete dobiti na radionici „ŠTO JE PRIRODNA KOZMETIKA I KAKO ZAPOČETI S IZRADOM PRIRODNE KOZMETIKE“, s obzirom na to da napredni program nije moguće pratiti bez poznavanja osnovnih pojmova i postupaka koji se obrađuju na navedenoj radionici.Također, da biste znali odabrati odgovarajuća eterična ulja koja će pripravcima dati miris i terapeutsko djelovanje, korisno bi bilo pohađati radionicu „PRIMJENA ETERIČNIH ULJA U KOZMETICI – KVALITETA, SIGURNE DOZE I DERMALNI LIMITI“, ali ona nije preduvjet za pohađanje ove radionice.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 450 kn

 

AROMATERAPIJA

 

RADIONICE

1. MOJA SIGURNA MIRISNA OAZA

Koristite eterična ulja, uglavnom u difuzoru ili aroma lampici, ali ste u stvari početnik i ne znate kako biste ih izmiješali te koja je namjena i terapeutsko djelovanje pojedinih eteričnih ulja? Ova je radionica namijenjena upravo vama.

Eterična ulja, osim što lijepo mirišu, mogu vam biti sjajna podrška u izazovima svakodnevnog života – možete ih koristiti za opuštanje, bolju koncentraciju i razbuđivanje, poboljšanje raspoloženja; za masažu, njegu tijela, ali i za prevenciju i tretiranje određenih tegoba. Ona vam mogu pomoći da sačuvate i unaprijedite svoje zdravlje. Da bi vam aromaterapija postala dobar suputnik potrebno je koristiti eterična ulja određene kvalitete, na ispravan način te u odgovarajućim dozama.

Na ovoj ćete radionici naučiti koristiti 20 eteričnih ulja za razne namjene (od osnovne njege pa sve do rješavanja nekih uobičajenih tegoba). Saznat ćete koja biste eterična ulja uvijek trebali imati u vašoj kućnoj ljekarni, a izradit ćemo i nekoliko pripravaka – kupku ili šumeće kuglice za kupanje, roll – on za opuštanje ili bolju koncentraciju i balzam (melem) prema vašim željama.

Trajanje: 3,5 – 4 sata
Cijena: 350 kn

 

FITOTERAPIJA

 

RADIONICE

1. AROMATIČNI ELIXIRI: 2 u 1 – zabava i terapija

3 su razloga zašto biste trebali naučiti izrađivati eliksire:

1. Eliksiri su dobrodošla pomoć kod usporene probave, nesanice, prevencije i tretiranja prehlade i gripe, osjećaja hladnoće (zimica) te općenito kod napetog stanja organizma jer opuštaju i ublažavaju stres.

2. Ovisno o izboru sastojaka, eliksire možete konzumirati i na feštama, druženjima s prijateljima a mogu biti i originalan poklon.

3. Pri izradi eliksira možete biti doista kreativni – svježe ružine latice, cvjetovi i plod bazge, zeleni orasi, svježe začinsko i ljekovito bilje (paprena metvica, matičnjak, kopar, ružmarin, neven, kamilica, sjeme tonke, kardamom, muškatni orah, kajenski papar,…), borovnice, jagode, maline, nar, trešnje, mahune madagaskarske vanilije; med od bagrema i agruma, agavin sirup, kora limuna i naranče te kemotipizirana eterična ulja iz organskog uzgoja, hidrolati (neroli, bijela ruža, borovica, anis, cimetovac kora, paprena metvica, matičnjak…) i votka, samo su dio sastojaka koje međusobno možete kombinirati.

Tijekom radionice napravit ćete dva različita ELIKSIRA (jedan pripremiti a drugi dovršiti), a jedan ćete i degustirati.

Trajanje: 3 sata
Cijena: 450 kn

 

2. TINKTURE, MACERATI I GLICEROLNI EKSTRAKTI – PRIPREMA I PRIMJENA U PRIRODNOJ KOZMETICI*

Treba li pri izradi biljnih ekstrakata koristiti svježi ili suhi biljni materijal, koje otapalo odabrati i u kojoj koncentraciji, držati na suncu ili ne, koliko dugo macerirati, kako kombinacijom otapala dobiti vrlo kvalitetan ekstrakt – samo su neka od pitanja s kojima ćete se susresti. Želite li naučiti kako se rade kvalitetne tinkture, macerati i glicerolni ekstrakti, koje biljke koristiti te kako ih primijeniti u izradi prirodne kozmetike, dođite na ovu radionicu.

Pažljivim kombiniranjem ekstrakata ljekovitog bilja obogatit ćete vašu kozmetiku, kreirati originalne pripravke i povećati njihovu učinkovitost. Terapeutska svojstva navedenih ekstrakata potiču od aktivnih sastojaka koji se otapaju u određenom mediju (otapalu). Da biste dobili maksimum iz neke biljke, vrlo je važno znati odabrati odgovarajuće otapalo.

Recept kako napraviti tinkturu, macerat i glicerolni ekstrakt ljekovitog bilja možete naći na internetu no puno je krivih informacija pa, ako već niste naučili na vlastitim greškama, nećete znati koje su od navedenih informacija točne. Na žalost, često se događa da vam zbog krivih informacija propadne cijeli pripravak i skupe sirovine.

Trajanje: 3,5 sata
Cijena: 350
 kn

*Ova je radionica dio škole prirodne kozmetike